Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δαμασκηνιά - δενδροκομία

Η Δαμασκηνιά δίνει μεγαλύτερη παραγωγή όταν το σχήμα της κόμης της διαμορφώνεται σε κύπελλο. Όταν πια το δέντρο μπει σε παραγωγική φάση χρειάζεται αυστηρό κλάδεμα( την περίοδο του χειμώνα) το λεγόμενο κλάδεμα καρποφορίας, με στόχο την διατήρηση του επιθυμητού σχήματος της και της αφαίρεσης όλων των ξερών κλαδιών της.


Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μπορούμε να φυτέψουμε δενδρύλλια Δαμασκηνιάς. Όταν φτάσουν τα 3 με 4 χρόνια τότε θα δώσουν τους καρπούς τους και θα μείνουν παραγωγικά μέχρι και 30 με 40 χρόνια. Για να μειώσουμε όμως το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να έχουμε παραγωγή, αγοράζουμε τριετή δενδρύλλια. 

Ευδοκιμεί σε όλη την Ελλάδα και αντέχει μέχρι και τους – 20 °C. Καλό είναι να αποφεύγονται σημεία με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο της ανθοφορίας, γιατί με αυτό ευνοείται η ανάπτυξη ασθενειών.  Προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα στο gardenmagazine.gr


Πώς να κάνετε τα λουλούδια σας να αντέξουν περισσότερο στο βάζο!

Οι περισσότερες ανθοδέσμες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, επειδή η αφαίρεση των ριζών τους, αναστέλλει την πηγή των θρεπτικών συστατικών.

Μια πολύ συχνή ερώτηση είναι πώς να κρατήσουν τα λουλούδια πολύ καιρό μέσα στο βάζο από την μέρα που τα αγοράσατε από κάποιο ανθοπωλείο ή τα κόψετε από τον κήπο σας.

Οι περισσότερες ανθοδέσμες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, επειδή η αφαίρεση των ριζών τους, αναστέλλει την πηγή των θρεπτικών συστατικών . 
Ωστόσο , θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τα λουλούδια σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .
Διαβάστε περισσότερα στο gardenmagazine.gr ...